Missie & Visie

Klauwinzicht streeft naar minder kreupele koeien. Mijn bijdrage hieraan bestaat uit het delen van inzichten door middel van het geven van advies, workshops en trainingen. Handvaten geven voor verbetering van de klauwgezondheid. Uiteindelijk heeft dit positieve gevolgen voor dierwelzijn, bedrijfsresultaat en werkplezier. Het dierwelzijn staat bij Klauwinzicht voorop.

De toekomstvisie van Klauwinzicht is dat veehouders in samenwerking met specialisten nog veel meer de nadruk gaan leggen op het preventieve aspect van klauwmanagement. Voorkomen is beter dan genezen. Ook het vroegtijdig signaleren van een kreupele koe gaat een belangrijke rol spelen in het klauwmanagement. Een goed hulpmiddel hiervoor is de mobility score. Door deze toe te passen gaan we koeien die een afwijkende gang hebben eerder zien. Wanneer deze koeien in een vroeg stadium op de juiste manier bekapt worden zal de gevolgschade zeer gering blijven en daardoor uw koeien vitaler.

 

Gediplomeerd/gecertificeerd klauwverzorger (VVRP)

Gediplomeerd instructeur klauwverzorging (DTC)

Gecertificeerd klauwgezondheidsadviseur/ studieclubbegeleider (HEC)

RoMS trainer mobility score

Gecertificeerd Mobility Scorer (RoMS)

Lid HEC

Cowsignals Licensed Master

Erkend adviseur BAS (BedrijfsAdviseringsSysteem) 

           

Klauwinzicht

Mijn naam is John Boonstra. Sinds 2004 houd ik mij bezig met klauwgezondheid. Begonnen als klauwbekapper, nu ook trainer in klauwverzorging en klauwgezondheid. In de loop der jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het ‘waarom’ koeien kreupel lopen en vooral ook hoe we dit kunnen voorkomen. Tegenwoordig wordt de behoefte naar kennis, inzichten en hulp bij het doelgericht verbeteren van de klauwgezondheid, steeds groter. Om in deze behoefte te kunnen voorzien is Klauwinzicht opgericht. Voor het verkrijgen van de juiste kennis en vaardigheden, heb ik de daarvoor benodigde cursussen succesvol afgerond bij DTC, HHC en bij het HEC. Tevens ben ik voorzitter van de vereniging voor rundveepedicure (VVRP).

Naast alle werkzaamheden in de klauwgezondheid, runnen mijn gezin en ik ook een melkveehouderij. Dit vormt voor mij een goede basis voor het verkrijgen van inzichten, o.a. ten aanzien van de klauwgezondheid. Het mooie van deze combinatie is dat mij altijd een spiegel wordt voorgehouden,  de theorie en de praktijk komen samen.

Kernwaarden

 

Respect voor mens en dier

Onze koeien geven ons veel, ze leveren in veel gevallen topprestaties, daarom verdienen ze respect in alle opzichten. Klauwinzicht gelooft in low stress handling en daarom pas ik dit toe bij mijn werkzaamheden. Een stressvrije omgang met koeien zorgt voor een laag stressniveau en dit draagt bij tot betere resultaten. Naast respect voor het dier heeft Klauwinzicht ook respect voor haar klanten en de mensen met wie ik samenwerk. We hebben allemaal een andere startpositie, maar willen allemaal dezelfde kant uit; een betere klauwgezondheid. Ik neem iedereen serieus en kijk naar alle mogelijkheden binnen uw eigen kaders.

 

Blijven ontwikkelen

De wereld staat niet stil, ook die van de klauwgezondheid niet. Het vergaren van kennis en kunde staat hoog op de agenda van Klauwinzicht. Door trainingen en lezingen te blijven volgen, blijft Klauwinzicht zich ontwikkelen. Natuurlijk doe ik dit om mijn eigen inzichten op peil te houden, maar ook zeker om de trainingen up to date te houden.

Kwaliteit

Klauwinzicht werkt met gereedschap en materialen van hoge kwaliteit, dit zorgt voor het beste resultaat. Voor de trainingen en workshops geldt hetzelfde, ze zijn van een zo’n hoog mogelijke kwaliteit, om zo bij te kunnen dragen aan het beste resultaat voor u.

Samenwerken

‘Samen staan we sterker’, hier gelooft Klauwinzicht absoluut in. Kennis delen, samen doen en elkaar helpen waar nodig, zorgt voor de mooiste resultaten. Klauwinzicht blijft werken aan een groot netwerk, nationaal en internationaal, op deze manier blijf ik scherp en op de hoogte.