Advies over klauwgezondheid en klauwbekappen, specifiek voor uw bedrijf met de GLB voucher.

 

Wat is een GLB/Sabe Voucher?

Deze voucher wordt uitgegeven door RVO en is een subsidie voor het krijgen van specifiek bedrijfsadvies voor een duurzamer bedrijf. Als melkveehouder heeft u recht op 1 voucher per jaar. Er zijn verschillende aandachtsgebieden, waaronder E1; persoonlijke ontwikkeling. Het advies wat Klauwinzicht.nl geeft, valt onder dit aandachtsgebied. De inschrijving voor deze voucher start 1 september 2023 en sluit 13 oktober 2023. Meer informatie en de voorwaarden waar u aan moet voldoen kunt uw vinden op:  https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/glb-kennisvoucher-advies-duurzame-landbouw

 

Wat krijgt u ervoor terug bij Klauwinzicht.nl?

Klauwinzicht biedt een adviestraject aan van 2 dagen. Dag 1 is een groepstraining over de 4 pijlers voor een goede klauwgezondheid. Deze training vindt plaats op onze training locatie in Schellinkhout (N.H.) of eventueel op locatie bij voldoende deelneming aldaar. Dag 2 vindt plaats op uw bedrijf. De tweede dag is geen groepstraining, maar 1 op 1. U krijgt advies over het verbeteren van de klauwgezondheid specifiek voor uw bedrijf, daarnaast kan ik u ook adviseren over het klauwbekappen. Alles wordt uiteindelijk samengevoegd in een adviesrapport. Kortom twee hele waardevolle dagen die echt iets kunnen bijdragen aan een duurzamere bedrijfsvoering. Een goede klauwgezondheid zorgt voor beter dierwelzijn, meer werkplezier en een beter bedrijfsresultaat!

Wat zijn de kosten?

De voucher heeft een waarde van 1500 euro (ex BTW) waarvan er 80% gesubsidieerd wordt, dus uw eigen inleg (20%) is 300 euro. Daarnaast wordt er ook de BTW van het gehele bedrag van de voucher in rekening gebracht, dit is 315 euro. De BTW kunt uw weer terug vorderen via uw BTW aangifte.

Ja ik wil advies, wat moet ik nu doen?

Ga naar de site van RVO (https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/glb-kennisvoucher-advies-duurzame-landbouw)  en schrijf u in. Indien u op tijd bent en in aanmerking komt voor een voucher, ontvangt u deze. Zoek John Boonstra Klauwinzicht.nl op op de lijst van het BAS- register, deze is te vinden via: https://www.rvo.nl/onderwerpen/glb-2023/erkende-agrarische-bedrijfsadviseurs . U kunt dan Klauwinzicht.nl machtigen om uw voucher te innen, daarna neem ik contact met u op en gaan we een datum plannen. De adviestrajecten zullen starten vanaf 2024. Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u altijd contact opnemen.