Nieuwe Klauwbekapbox!

John

Sinds 2 maanden is Klauwinzicht in het bezit van een nieuwe bekapbox. Het is een Anka geworden. Anka is een spaans bedrijf en bouwt boxen met zoveel mogelijk comfort voor mens en dier. In september 2021 vond de  ‘Anka summer trimming school’ plaats en om dit event bij te wonen ben ik afgereisd naar Spanje. Naast het volgen van de interessante lezingen en workshops, kreeg ik ook ruim de gelegenheid om de box te bekijken en informatie over de box te vergaren.

De Anka box is een fijne box om koppels koeien mee te bekappen. Het hekwerk kan zo gemaakt worden dat er een optimale cow flow gerealiseerd kan worden en het stresslevel voor de koeien zo laag mogelijk is. Tijdens het bekappen heb ik goed zicht op de klauwen door het open karakter van de box. Dit open karakter was voor mij ook één van de redenen voor het aanschaffen van de Anka box; ik kan de klauw in zijn geheel gemakkelijk bekijken en beoordelen. Naast dat dit voor mijzelf tijdens het bekappen prettig is, is het tijdens een training klauwverzorgen ook ideaal, de klauw kan voor en na het bekappen heel mooi beoordeeld worden. Bijkomend voordeel voor trainingsdoeleinden is dat er meerdere poten tegelijk gefixeerd kunnen worden en er dus vlotter gewerkt kan worden. Kortom, een mooie box voor koppelbehandelingen maar ook zeker voor de trainingen! Het schoonmaken en klaar maken voor transport duurt echter wel wat langer in vergelijking met mijn vorige bekapbox, elk voordeel heb z’n nadeel zullen we maar zeggen…

De Nederlandse dealer is Cowcare, een bedrijf wat gespecialiseerd is in de verkoop van alle benodigdheden voor het klauwverzorgen. Het traject van overleg, aankoop, aflevering en support is erg mooi verlopen samen met het team van Cowcare.

 

 

 

Deel dit bericht